Help! Mijn sleutel is afgebroken in het slot

Je hebt het vast wel ergens gehoord, of misschien heeft u het zelf een keer mee gemaakt. Een sleutel die afbreekt  terwijl deze in het slot zit. Soms gebeurt het bij fiets sloten of bij het slotje van je spaarpot of koffer. Dit zijn nog dingen die te overzien zijn, maar wat nou als je je sleutel afbreekt in het slot op je voor deur? Dan ben je helaas vaak iets verder van huis. Een sleutel die afgebroken is in het slot is vaak met geen mogelijkheid te verwijderen. Maar hoe los je dit dan op? Hier staan wat dingen die je wel en zeker niet moet doen om dit probleem op te lossen. Kom je er zelfs met deze informatie niet uit, dan kan je altijd een goedkope slotenmaker Amsterdam bellen. Zij staan altijd 24 uur per dag voor je klaar, zelfs op feestdagen. Niet doen

sleutel-afgebroken-slotEr zijn 2 dingen die je beter echt kan laten. Namelijk de sleutel uit het slot proberen te wrikken, of met een andere sleutel het stukje er uit proberen te duwen. Op het moment dat je dit toch probeert is de kans ontzettend groot dat je meer schade aanricht dan dat je voorkomt. Wat ook kan gebeuren is dat het stukje sleutel zo vast komt te zitten dat het er met geen mogelijkheid meer uit te krijgen is.

Doen

Wat je wel kan doen is het vervangen van je cilinder. Het verwisselen van een cilinder is niet zo ingewikkeld ald het lijkt. Als eerste moet je het beslag van het slot afhalen. Om daarna met een baco sleutel de cilinder af te breken.  Het zwarte gedeelte in het midden van de cilinder moet verwijderd worden en dan is het meeste werk al gedaan.

Nu hoef je alleen nog maar met een bouwsleutel de cilinder open te draaien en tot slot te vervangen.

Als je bang bent dat dit niet gaat lukken kan je natuurlijk ook altijd nog de sloten maker bellen.